Μ
Ι
Χ
Α
Η
Λ
Γ
Α
Β
Ρ
Ι
Η
Λ
Ενας κόσμος ολόκληρος απο μόνη της η Λέσβος.

Το ιερό νησί που διάλεξε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ για ξεκούραση μετά απο κάθε μάχη.

Ρωτάω κάποια φορά ... μα και αλλού μεγαλουργείς . Στην Σύμη κάνεις το ένα θαύμα πίσω απο το άλλο, στην Χαλκιδική, στην Κρήτη, την Κύπρο και σε τόσα νησιά μας σκοπίες έχεις στήσει αιώνες τώρα.

Κάποιος περαστικός μ'άκουσε και είπε... Όπως ο καλός ο στρατηγός , σε κάθε σημαντικό πέρασμα που θέλει να φυλάξει, φρουρά αφήνει άγρυπνη. Ετσι και ο Μιχαήλ που πολεμά αδιάκοπα γέμισε την Ελλάδα, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, σκοπιές. Και σ'ολες ΕΝΑΣ ειναι ο φύλακας.

Το παράκανε μάλλον ο περαστικός και  άσχημα του απάντησα,...μύριες φορές εχθροί μπήκαν και έσφαξαν τον Έλληνα χωρίς να δούν το σπαθί του Ταξιάρχη.

Απάντηση : Δουλειά του Ταξιάρχη είναι να σώζει τις ψυχές, να περνά απέναντι τον Αθάνατο Έλληνα , και ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ  που τον πιστεύει. Είτε απο σπαθί φύγει είτε απο αεροπλάνο. Τι προτιμάς να σώσει , το σώμα και τις ανόητες πράξεις μας που την επομένη θα επαναληφθούν η την ψυχή την ώρα που αφήνει το σώμα. Εμείς κρίνουμε με το σώμα , Αυτός με την ψυχή. Εμείς με τα ορατά και Εκείνος με τα αόρατα. Και για να λέμε την αλήθεια συνέχεια δίπλα μας παραμένει, και στις αρρώστιες και στις εθνικές καταστροφές.

Εδώ πάνω όμως σε τούτο το λόφο των Ταξιαρχών βλέπει καλύτερα τον εχθρό μην κάνει και φανεί. Εδώ πάνω είναι κάπως διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύει ακόμα σε τούτο το νησί.

Πατώντας στα χώματα αυτά, αγίασε ο τόπος. Δεν ήταν πάντα έτσι. Μετά την πτώση των ιπποτών στην Ιερουσαλήμ πολλές ιερές εικόνες και κειμήλια βρήκαν προστασία στα δάση και τα βουνά της Λέσβου. 
Ηρθε η Ειρήνη η Αθηναία στο νησί και το νέο έφτασε στα πέρατα της Ανατολής. Οι εικόνες είναι προστατευμένες στην Λέσβο.

Ηρθαν οι αγιασμένοι Σταυροί και οι Εικόνες , μαζί τους έφτασαν και οι Μοναχοί ,προστάτες αυτών των ιερών αντικειμένων. Το νησί  έγινε Χριστιανικό καταφύγιο όταν Η Παναγιά ανέβηκε στην Αγιάσο και μένει εκεί μέχρι σήμερα. Η Παναγιά όμως σφράγισε το νησί και τόσα άλλα μέρη του τόπου αυτού με αόρατη συνοδεία την Αγία Παρασκευή και Βαρβάρα και τόσες άλλες Αγίες και Αγίους . Οι ταξιάρχες εκείνα τα δύο χρόνια, δίπλα στις "αόρατες γυναίκες", σε κάθε τους βήμα υπέρτατοι φύλακες και αιώνιοι παρατηρητές. Ηταν μέρες δόξας για το νησί. Σύντομα κάθε χωριό και κάθε λόφος θα γέμιζε Εκκλησίες.

Αμέτρητοι μοναχοί και κοσμικοί έζησαν ,μαρτύρησαν και αγίασαν στα χώματα αυτού του νησιού. Αν σκάψεις αντί για νερό μπορεί να βρείς Αγίασμα η Αίμα.

Χιλιάδες οι ψυχές των χριστιανών Ελλήνων και "Ευρωπαίων", που αδεία Χριστού απολαμβάνουν πνευματικά τις ομορφιές της Λέσβου περιμένοντας την Κρίση.
Απλά εμείς οι ζωντανοί - νεκροί, δεν μπορούμε να τους δούμε.

Πολύ νωρίς το πρωί, η ατελείωτη προκυμαία της Μυτιλήνης σε άλλους δείχνει άδεια και "άλλοι" πέντε η ώρα το πρωί αδυνατούν να περπατήσουν-συνωστισμός. Χιλιάδες ψυχές στοιβάζονται κάθε πρωί εδώ και 600 περίπου χρόνια για να δούν το απίστευτο ξημέρωμα του λιμανιού. Της ημέρες  της σφαγής τους απο τον Σουλτάνο τα  κορμιά τους εν ζωή ακόμα, για μέρες σχημάτιζαν λόφο τόσο ψηλό που η κορυφή του πέρναγε πάνω απο το κάστρο και αντίκρυζε πρώτη το ξημέρωμα.

Οι ψυχές τους καθώς πέρναγαν απο τον πόνο της σφαγής στην αιώνια δόξα του Κυρίου,μαγεύτηκαν απο τον ζεστό ήλιο του λιμανιού , ξεψύχησαν σαν θνητοί και κάθισαν να ξαποστάσουν σαν αθάνατοι μάρτυρες εκεί στην προκυμαία του παλιού λιμανιού πάνω στις πολεμίστρες. Εκείνη η μέρα γιαυτούς δεν τελείωσε, άσχετα εαν για εμάς πέρασαν σχεδόν 600 χρόνια. Αγίασαν και έμεινα ΕΚΕΙ περιμένοντας την θεία ΚΡΙΣΗ.

"600 χρόνια περίμενα μέσα στο δάσος για να δοξαστώ" θα δηλώσει ο Αγιος Ραφαήλ στο ξεκίνημα των εμφανίσεων του. Ποιος τα παρατηρεί αυτά όμως. Ισαμε με πάνω το βουνό αν περπατήσει κανείς νύχτα με φεγγάρι θα συναντήσει τις μοναχές της Αγίας Ολυμπίας να συζητούν και να προσμένουν. Κάπου εκεί ειναι και η Ηγουμένη Ολυμπία. Τα περίπολα και οι φρουρές παλιά τρέχαν να φύγουν σαν έκαναν νόημα στους φαντάρους να πλησιάσουν, Αυτές οι αγιασμένες την ιστορία τους ήθελαν να διηγηθούν αλλά ποιός έχει την δύναμη να κάτσει να ακούσει...
Τα Βουνά ,οι Λόφοι και τα Δάση σε τούτο το νησί , δεν κοιμούνται ποτέ, ησυχία δεν υπάρχει.

Η Λέσβος αποτελεί μια πνευματική όαση "ξεκούρασης", Εναν Παράδεισο για χιλιάδες ψυχές που θυσιάστηκαν για χάρη του Χριστού στο νησί αυτό.
Πύλη μεταξύ των δύο κόσμων του Κυρίου μας για αυτούς που ζούν τυπικά ,δηλαδή τους ζωντανούς αλλά και αυτούς που ζούν ουσιαστικά, δηλαδή τους "θανόντες".

Στην Λέσβο πράγματι οι φωτισμένοι και αγιασμένοι περνούν απο το φθαρτό στο αιώνιο απίστευτα "εύκολα" . Ο ενεργειακός αέρας ειναι μοναδικά καθαρός και συνάμα αγιασμένος.
Η προσευχή φτάνει γρήγορα στον προορισμό της όπως η πληροφορία τρέχει μέσα στην οπτική ίνα.  Η ψυχή του Χριστιανού εδώ βρίσκει πάντα κάποιον να την περάσει απέναντι. Περπατάς στην παραλία της Θερμής και δίπλα σου, ξαφνικά μπορεί να δείς τον Μοναχό Σάββα η τον Επιστάτη Ακίνδυνο του Ηγούμενου Ραφαήλ.  Εκει που αγάπησαν και έζησαν, εκεί χάρισαν και την ζωή τους στον Χριστό. Εκεί αφέθηκαν να περιμένουν. Ειναι καλός τόπος λοιπόν για να κλείσει κανείς τον κύκλο του. Ισως ο καλύτερος στον κόσμο.

Η Αγάπη του Κυρίου μας για την Μικρά Ασία που έδωσε τόσους προφήτες, μάρτυρες, αγίους αλλά και ήρωες πρέπει να συνετέλεσε στην επιλογή της Λέσβου για τούτο το  ορμητήριο των Αρχαγέλλων.
Απο τις ακτές αυτές, οι Ταξιάρχες για χιλιετίες παρακολουθούν τις ατελείωτες μάχες των Αρχαίων Ελλήνων και μετά των Βυζαντινών Ελλήνων για να κρατήσουν αρχικά την ελευθερία και την πατρίδα και μετά την ΝΕΑ πίστη ζωντανή. Τώρα μόλις, έβλεπαν τον Ελληνισμό της Μ.Ασίας να μεγαλουργεί αλλά και να σταυρώνεται.

Σήμερα βλέπουν το έθνος ενα βήμα πριν την καταστροφή της ψυχής του.Ειναι αμέτρητα αυτά που μπορεί να δεί ενας ΑρχΑγγελος απο τα βουνα της Λέσβου και της Μ.Ασίας τα τελευταία 3000 χρόνια. 3 Χιλιετίες για εμάς, μια μέρα μόνο για τους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ μας.ΤΑΧΙΑΡΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΕΣΒΟΣ
ΕΝΑΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Προσευχή για τους Αγγέλους
ΚΑΓΙΑΝΙ,ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Το παρόν κείμενο ανήκει στον δημιουργό της σελίδας